Det skjulte

01.09.2020

Jeg tror at livet her og nå, i en hvilken som helst livsfase, er et fullverdig liv. Gud lar oss leve ut vårt fulle potensiale, selv om vi skulle komme litt seint ut på banen.

Dette traff meg og ble ytterligere klart, når jeg hørte Thomas Sjödin dele sine tanker om skatten i åkeren en kveld vi satt i bilen fra en tur til Oslo og lyttet fra Youtube: «Himmelriket er likt en skatt som var gjemt i en åker. En mann fant den, dekket den til igjen, og i sin glede gikk han bort og solgte alt han eide, og kjøpte åkeren.» ‭‭Matteus‬ ‭13:44‬ ‭(N11BM)

Denne mannen dekket altså først til skatten igjen, men han kommer ikke i samme kategori som mannen i en annen liknelse - han som gravde ned talentet sitt. Det som ligger og brenner inne i oss kan være tildekket i årevis av mange årsaker: modning, usikkerhet, eller rett og slett at tiden ikke er inne. Men en dag satser vi alt, det vil si resten av våre år og ressurser på å la skatten i våre liv komme til syne!

God høst!

Øyvind

Illustrasjon: Rolf Jansson Melodi, flygel: Øyvind Sundberg Tekniker, miks og rådgiver: Håkon Ellingsen Opptak: Lydfella lydstudio, Artilleriverkstedet i Horten