Livsrytme og Afrikansk

13.09.2020

Livet skal vel helst være ekstraordinært. Jeg bør realisere meg selv, bli synlig, gjøre saker jeg aldri har gjort tidligere, før jeg dør......Nei, så velger jeg å glemme alt dette, la det gå! Jeg finner skatten midt i hverdagen, i hverdagsrytmen, i det daglige arbeidet, i gleden over kunst, i å være den rette for min nærmeste, i å bli et medmenneske for en som trenger det...Når livets ro får lov å senke seg over hverdagen av og til...er det ikke en lovsang jeg hører? Akkurat som tonen av en sørafrikansk frihetssang...?


Illustrasjon: Rolf Jansson Kontrabass: Lars Endrerud Tekst, komposisjon og flygel: Øyvind Sundberg Opptak og miks: Håkon Ellingsen, Lydfella studio i Artilleriverkstedet, Horten

To musikkbiter er satt sammen her. Det ene temaet, "Livsrytme" er brukt på Arkens nettsider tidligere. Dette er en annen versjon, som ble spilt inn i studioet på Artilleriverkstedet en septemberdag for to år siden. Jeg var heldig og fikk med meg Lars Endrerud, som hadde med seg sin rundt 160 år gamle svarte kontrabass. Den hadde han byttet til seg, renovert og gjort i stand. Rolf Jansson har tegnet en nydelige illustrasjon til det hele!